Βλέποντας τα στατιστικά αναζητήσεων στο site από την ημέρα της Πρωτοχρονιάς παρατηρήσαμε ότι πολλοί επισκέπτες μας προσπαθούν να συσχετίσουν το εικοσιένα 21 (μπλάκτζακ) με την τριανταμία 31. Ίσως επειδή έχουμε μάθει καλύτερα να παίζουμε τριανταένα αντί για 21. Όμως στα καζίνο δεν υπάρχει το παιχνίδι της τριανταμίας, αλλά μόνο του εικοσιένα – blackjack.

Πολλοί νομίζουν ότι η μόνη διαφορά είναι ότι αντί για 31, προσπαθούν να πετύχουν 21 και καίγονται με οποιονδήποτε συνδυασμό φτάνει σε άθροισμα το 22 ή το ξεπερνάει.

Δεν είναι αυτή όμως η μόνη διαφορά. Αν και τα φύλλα μετράνε το ίδιο, δεν είναι ίδια η σειρά του παιχνιδιού, πότε παίζει η μάνα (ντήλερ) και πότε οι παίκτες. Δεν υπάρχει το δεκατέσσερα 14 που έχει η τριανταμία, αλλά υπάρχουν άλλες δυνατότητες που έχει το εικοσιένα, όπως το χώρισμα (σπλιτ) και η ασφάλεια. Επίσης, είναι διαφορετικές οι πληρωμές και οι ισοβαθμίες. Για πλήρεις οδηγίες για το μπλάκτζακ 21 μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας κανόνες 21 αλλά και στο άρθρο που είναι αφιερωμένο στους κανόνες για online blackjack.