Πρώτο χαρακτηριστικό των καλύτερων παικτών μπλακ τζακ: ΓΝΩΣΗ

Οι καλύτεροι παίκτες δεν ξέρουν απλά πως παίζεται το μπλακτζακ… έχουν πλήρη γνώση! Κατέχουν όλες τις βασικές στρατηγικές και γνωρίζοντας να υπολογίζουν πιθανότητες αποφασίζουν αν θα τραβήξουν ή θα σταματήσουν, αν θα χωρίσουν τα ζευγάρια ή αν θα διπλασιάσουν. Όταν έκαναν κτήμα τους τις βασικές στρατηγικές, έμαθαν και τις πιο προχωρημένες τεχνικές και όταν τις έκαναν και αυτές κτήμα τους απέκτησαν το πρώτο χαρακτηριστικό των καλύτερων παικτών μπλακ τζακ.

Δεύτερο χαρακτηριστικό των καλύτερων παικτών μπλακ τζακ: ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ

Ο περισσότερος κόσμος φοβάται την πραγματικότητα και ζει σε ένα ψεύτικο κόσμο ονείρων και φαντασίας. Δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό, αρκεί να μην θέλει κανείς να γίνει ο καλύτερος παίκτης σε οποιοδήποτε τυχερό παιχνίδι συμπεριλαμβανομένου και του μπλακ τζακ. Η διαίσθηση και η πίστη στην τύχη δεν είναι καθόλου καλοί σύμβουλοι στο μπλακ τζακ για τον απλούστατο λόγο ότι βοηθούν τα μαθηματικά λάθη και το μπλακ τζακ είναι ένα μαθηματικό παιχνίδι. Οι καλύτεροι παίκτες έχουν καταφέρει να διώξουν από το μυαλό τους την έννοια της τύχης, να μην πιστεύουν στη διαίσθηση και να μην έχουν επιλεκτική μνήμη που τους κάνουν να νομίζουν ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν απ’ ότι πραγματικά έχουν. Είναι ρεαλιστές και πιστεύουν μόνο στα μαθηματικά, που είναι και ο μόνος αληθινός παράγοντας που μπορεί να τους οδηγήσει σε πολλές νίκες στο μπλακ τζακ.

Τρίτο χαρακτηριστικό των καλύτερων παικτών μπλακ τζακ: ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

Τίποτα στη ζωή δεν έρχεται εύκολα και αυτός ο χρυσός κανόνας δεν θα μπορούσε να μην ισχύει στο μπλακ τζακ. Οι καλύτεροι παίκτες δεν έγιναν οι καλύτεροι από τη μία μέρα στη άλλη χωρίς προσπάθεια. Εκτός του ότι πρέπει να θυμούνται απ’ έξω όλες τις σωστές στρατηγικές κινήσεις, πρέπει και να έχουν την πειθαρχία να τις εφαρμόζουν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού χωρίς να χαλαρώνουν καθόλου. Οι καλύτεροι παίκτες του μπλακτζακ σημειώνουν πως τα πήγαν σε κάθε παιχνίδι και παρακολουθούν στενά την εξέλιξή τους στο χρόνο. Μόνο έτσι καταφέρνουν να γίνονται συνεχώς καλύτεροι.

Τέταρτο χαρακτηριστικό των καλύτερων παικτών μπλακ τζακ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Πολλές φορές οι άλλοι παίκτες στο τραπέζι ξενερώνουν με κάποιον που παίζει μετρημένα και συνεσταλμένα και συχνά του κάνουν τις προτάσεις τους. Οι καλύτεροι παίκτες μπλακ τζακ έχουν το χαρακτηριστικό να μην ακούν τους γύρω τους και να κάνουν αυτό που θέλουν οι ίδιοι αγνοώντας τις πιέσεις παίζοντας πολύ συγκεντρωμένα. Το πείσμα τους είναι αυτό που τους κάνει να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις μακρυά από την ψυχολογία της στιγμής και των άλλων παικτών.

Πέμπτο χαρακτηριστικό των καλύτερων παικτών μπλακ τζακ: ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει κάποιος εμπειρία στο μπλακτζακ είναι να παίζει μπλακτζακ. Όσο περισσότερο τόσο καλύτερα. Η εμπειρία βοηθάει τους παίκτες να συγκεντρώνονται για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και να αναλύουν γρηγορότερα τις πιθανότητες και να αποφασίζουν τις καλύτερες στρατηγικές τους. Όσο μεγαλύτερη εμπειρία έχει ένας παίκτης τόσο λιγότερα λάθη κάνει και οι καλύτεροι παίκτες μπλακτζακ έχουν μαζεμένη πολύ εμπειρία…
Για να αποκτήσει ένας νέος παίκτης εμπειρία είναι καλύτερο να παίζει σε παιχνίδια με μικρές μάρκες, για να μην του κοστίσει ακριβά η εκπαίδευση…