Το μπλοφάρισμα είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του πόκερ που το ξεχωρίζει από τα άλλα παιχνίδια. Στο πόκερ δεν κερδίζει πάντα ο παίκτης με το καλύτερο χαρτί, αλλά αυτός που κάνει τους καλύτερους χειρισμούς. Αυτό άλλωστε είναι που κάνει το παιχνίδι συναρπαστικό. Οι παίκτες, μη γνωρίζοντας τα χαρτιά των άλλων, πρέπει να βασιστούν σε υπολογισμούς και το ένστικτό τους για να αποφασίσουν πόσο αξίζει να ρισκάρουν και τι πιθανότητες έχουν να κερδίσουν. Ακριβώς για αυτό το λόγο δημιουργείται μεγάλο περιθώριο για μπλοφάρισμα που πολλές φορές οδηγεί σε ανατρεπτικά αποτελέσματα.

Με απλά λόγια, η μπλόφα είναι όταν, στην προσπάθειά του να παραπλανήσει τους συμπαίκτες του ότι έχει καλύτερο χαρτί, ένας παίκτης με αδύναμο χαρτί ποντάρει ή κάνει ρελάνς. Αποτελεί απαραίτητο χαρακτηριστικό ενός καλού παίκτη πόκερ αρκεί να ξέρει πως και πότε να το κάνει. Το ζητούμενο είναι να μπορεί κάποιος να διεκδικήσει τη νίκη ακόμα και όταν η τύχη δεν είναι με το μέρος του. Θέλει προσοχή όμως γιατί όποιος το παρακάνει ή δεν είναι αρκετά προσεκτικός, βγαίνει χαμένος. Η ισορροπία θα σας φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμη.

Πολλοί παίκτες κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι πρέπει να μπλοφάρουν με τακτικό τρόπο (ανά μερικούς γύρους) χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τα χαρτιά που εμφανίζονται στο φλοπ. Αυτό πολλές φορές αποδεικνύεται κακή επιλογή. Πρέπει να θυμάστε ότι η μπλόφα μπορεί να σας ωφελήσει μόνο όταν χρησιμοποιείτε την τεχνική με μέτρο και οξυδέρκεια. Είναι φορές που είναι προτιμότερο να μη στοιχηματίσετε. Στο πόκερ το σημαντικό είναι να περιμένετε την κατάλληλη στιγμή για να κάνετε την κίνησή σας. Ποιες είναι όμως οι καταλληλότερες στιγμές να μπλοφάρετε;

ΠΟΤΕ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΝΑ ΜΠΛΟΦΑΡΕΤΕ

  • Όταν κάθεστε στις τελευταίες θέσεις του τραπεζιού και πριν από εσάς δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο ισχυρό χαρτί.
  • Όταν τα χαρτιά στο φλοπ υποδεικνύουν ότι έχετε ισχυρό χαρτί και εσείς έχετε τα ατσάλινα νεύρα να το στηρίξετε.
  • Όταν συνειδητοποιείτε ότι οι άλλοι παίκτες έχουν αδύναμα χαρτιά και μάλλον θα πάνε πάσο. Εδώ να θυμάστε ότι και οι συμπαίκτες σας μπορεί να μπλοφάρουν.
  • Όταν είστε αντιμέτωπος με μονο έναν αντίπαλο.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΝΑ ΜΠΛΟΦΑΡΕΤΕ

  • Όταν γνωρίζετε ότι θα είστε αντιμέτωπος με παίκτη που δεν συνηθίζει να πηγαίνει πάσο.
  • Όταν ο αντίπαλός σας έχει επενδύσει μεγάλο ποσό και η πρόκλησή σας δεν είναι αρκετή να τον κάνει να πάει πάσο.
  • Όταν στο γύρο είναι ενεργοί ακόμα πολλοί παίκτες.