Το Λοττο του ΟΠΑΠ είναι ένα τυχερό παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες επιλέγουν ανάμεσα από δύο πίνακες αριθμών. Στον πρώτο πίνακα επιλέγουμε ανάμεσα σε 49 αριθμούς ενώ στον δεύτερο επιλέγουμε τον πρόσθετο αριθμό. Το μεγαλύτερο έπαθλο αφορά στην εύρεση και των 6 αριθμών που θα κληρωθούν από τους 49 που υπάρχουν. Πριν το τζόκερ, το λόττο ήταν πολύ διαδεδομένο και ήταν πολλοί αυτοί που κινηγούσαν το λεγόμενο “εξάρι”. Κάθε στήλη στο Λόττο κοστίζει μισό ευρώ.

Στο ΛΟΤΤΟ κερδίζουν και άλλες κατηγορίες εκτός από το εξάρι. Πιο συγκεκριμένα, χρηματικά έπαθλα υπάρχουν και για όσους “πιάσουν” 3,4 ή 5 αριθμούς αλλά και σε όσους πετύχουν τους 5 αριθμούς και τον 1 πρόσθετο αριθμό.

Όταν δεν υπάρχει νικητής στην πρώτη κατηγορία (εξάρι) τότε γίνεται τζακ-ποτ και τα χρήματα αυτής της κατηγορίας μεταφέρονται στην επόμενη κλήρωση. Η κλήρωση του λοττο γίνεται κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 9 το βράδυ και μεταδίδεται από την τηλεόραση στο κανάλι της ΕΤ1. Αν σας ενδιαφέρει να παίζετε πολύ πιο τακτικά και να μην περιμένετε τις κληρώσεις από μέρα σε μέρα τότε μπορείτε να δείτε και το ΚΙΝΟ καθώς μοιάζει πάρα πολύ με το Λοττο αλλά οι κληρώσεις γίνονται κάθε πέντε λεπτά.

Υπάρχουν διάφορα συστήματα για το λοτο και μπορείτε να ζητήσετε το ενημερωτικό έντυπο που περιέχει κάθε σύστημα λόττο από το πρακτορείο που παίζετε.

Ιστορικά το Λοττο ξεκίνησε από το 1700 στην Ιταλία και λέγοταν “Lotto Di Genova”. Με τα χρόνια διαδόθηκε στη Γερμανία και τελικά εξαπλώθηκε σε όλες τις χώρες του κόσμου. Ο απλός τρόπος του παιχνιδού είναι που το καθιστά πολύ δημοφιλές. Το ΛΟΤΤΟ είναι διαθέσιμο στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.