Το extra 5 από τον ΟΠΑΠ (opap) έχει εξαιρετικές ομοιότητες με το ΚΙΝΟ καθώς και εδώ επιλέγουμε μερικούς αριθμούς ανάμεσα από μία ομάδα αριθμών (5 από 35) ενώ οι κληρώσεις είναι αρκετά συχνές (καθημερινές).

Για να παίξετε στο εξτρα 5 θα πρέπει να συμπληρώσετε ένα δελτίο. Το δελτίο του extra5 χωρίζεται στις εξής ενότητες:

1. Περιοχή συμπλήρωσης προβλέψεων. Στο δελτίο του extra 5 θα βρείτε 6 τέτοιες περιοχές. Σε αυτήν την περιοχή επιλέγετε τους 5 τυχερούς αριθμούς που θέλετε ανάμεσα από τους 35 συνολικά διαθέσιμους. Έχετε τη δυνατότητα να πολλαπλασιάσετε την αξία της συγκεκριμένης επιλογής σας, μαυρίζοντας κάποιο από τα τετραγωνάκια του πολλαπλασιαστή με τον αντίστοιχο συντελεστή. Επίσης μπορείτε να μην επιλέξετε καθόλου αριθμούς και να τσεκάρετε το κουτάκι “τυχαία επιλογή” οπότε το σύστημα του computer θα βγάλει για εσάς 5 τυχαίους αριθμούς για να παίξετε.

2. Περιοχή για τη συμμετοχή σε διαδοχικές κληρώσεις. Στο κάτω δεξιά μέρος του δελτίο υπάρχουν δύο γραμμές. Η πρώτη αυτό αυτές υποδηλώνει σε πόσες μελλοντικές κληρώσεις θέλουμε να συμμετάσχουμε. Το άθροισμα των αριθμών που θα μαυρίσετε εκεί είναι και ο αριθμός των επόμενων κληρώσεων που θα συμμετάχει το δελτίο σας. Για παράδειγμα αν τσεκάρετε το 5 και το 10 τότε θα παίξετε για 15 κληρώσεις. Ακριβώς από κάτω υπάρχει η γραμμή των μελλοντικών κληρώσεων. Εάν μαυρίσετε π.χ. το 20 εκεί τότε σημαίνει ότι το δελτίο σας θα αρχίσει να συμμετέχει στο παιχνίδι μετά από 20 κληρώσεις.

Το παιχνίδι είναι εξαιρετικά απλό και δεν υπάρχει κάποιο σύστημα ή πρόγραμμα για το extra 5. Απλά επιλέγετε 5 από 35 αριθμούς και βλέπετε την κλήρωση κάθε μέρα στις 19:00. Η κλήρωση του extra 5 πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και τα αποτελέσματα μεταδίδονται στην τηλεόραση από το κανάλι 902 και τη σελίδα 192 στο teletext της ΕΤ1. Επίσης ανακοινώνονται και από το ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ ΣΠΟΡ αλλά και στο site του opap. Τα κέρδη του extra 5 εισπράτονται από τα πρακτορεία του οπάπ ή από τις συνεργαζόμενες τράπεζες.